Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A híreket különböző forrásokból szedjük, így lehetnek eltérések az általatok hallot hírektől.A hírek "frisseségét" sem tudjuk garantálni, lehetnek hírek melyek csak számunkra újak de számotokra, már ismert hírek ezért előre is elnézést kérünk!

 • Az elmúlt 4 hét legfontosabb hírei:

  2010. július 28-án, helyi idő szerint 10 óra körül lezuhant a pakisztáni Airblue légitársaság egyik Airbus A321-es utasszállítója. A gép Karachiból Iszlámábádba repült, amikor - eddig még tisztázatlan körülmények miatt – leszállását megelőzően a célállomása előtti erdős területre zuhant. Az A321-esen 146 utas és 6 fő személyzet utazott, az elsődleges információk szerint nincs túlélő. Pakisztánban utoljára 2006-ban történt légibaleset, akkor a Vietnam Airlines egyik Fokker-27-es gépe zuhant le. A balesetben 45 ember vesztette életét.

   

   

  2010. július 27-én, helyi idő szerint 12 óra körül balesetet szenvedett a Lufthansa Cargo egyik Boeing MD-11 típusú teherszállító repülőgépe, mely Szaúd-Arábia rijádi repülőterén a landoláskor tört ketté. A nyilvánosságra került információk szerint, a gép kétfős személyzetét az esetet követően a helyi kórházba szállították. Az MD-11 balesetéről több hírt még nem hoztak nyilvánoségra, egyenlőre csak annyit lehet tudni, hogy az MD-11-es a Rijádi  King Khaled repülőtéren leszálláskor ketté tört és kigyulladt. 
  A repülőgép lajstroma:  D-ALCQ

   

   

  2010. augusztus 2-án, helyi idő szerint éjjel 1 óra 20 perc körül lezuhant az orosz Katekavia légitársaság egyik An-24 típusú regionális utasszállítója (RA-46524). A gép Krasznojarszkból repült a szibériai Igarka városába, amikor – eddig ismeretlen okok miatt – leszállás közben, a repülőtértől pár száz méterre a földbe csapódott és kigyulladt.

   

  A német légitársaság a napokban hozta nyilvánosságra, hogy 2010. augusztus 6-án a Lufthansa másodikként (július 19-én) átvett Airbus A380-as utasszállítója három hajtóművel landolt Frankfurt repülőterén. A Tokióból Frankfurtba repülő gépet pár nappal ezt megelőzően állították menetrendszerinti forgalomba. A repülőgépet a leszállásután átvizsgálták, melynek során idegen anyagot is találtak a hajtómúben. Késöbb az is kiderült, hogy a szeméjzet az olajnyomás abnormális értéke miatt, elővigyázatosségból állította le az egyik hajtóművet.

   

   

  Az indiai Kingfisher Airlines légitársaság bejelentette, hogy ideiglenesen felszállási tilalommal sújtott 9 darab, az Airbus A320-as repülőgépcsaládba tartozó utasszállítót. Az International Aero Engines V2500 típusú hajtóművekkel szerelt A320-asok a hajtóműben felfedezett problémák miatt nem emelkedhetnek a magasba.

   

   

  Meghibásodott a gyár angliai Derby-ben lévő létesítményében egy Rolls-Royce Trent 1000 típusú hajtómű, az, amely a Boeing 787-est is hajtja. A probléma miatt a cég sürgős kivizsgálást rendelt el. A Rolls-Royce elismerte a meghibásodást, de véleményük szerint ez nem hátráltatja a program haladását, mint ahogy a Boeing 787-es tesztjeit sem.

   

   

  Úgy tűnik megvan Dél-Korea 1985 óta szolgálatban lévő Boeing 747-400-as típusú elnöki különgépének utódja, hiszen az amerikai gyártó a napokban adta be pályázatát a 338 millió dolláros tenderre. A Boeing legújabb típusát a 747-8-as VIP változatát kínálja, és a jelek szerint nem is lesz ellenfele Dél-Koreában, hiszen a rivális EADS végül nem vett részt a tenderen.

   

 

A mappában található képek előnézete Képek a hírekhez

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.